Ubevist, eller i alt fald uden at jeg har vidst at det havde et navn, så har jeg nok arbejdet med horsemanship (hms) i al den tid jeg har haft med heste at gøre.

Men tilbage i 2013 får jeg part på en lille islænder der hedder Baldur. Vi bor i Sønderborg på dette tidspunkt. Baldur var ejet af Margit og Sven Erik, en familie med stærke traditioner for ringridning.

Baldur og jeg, 2013

En helt almindelig aften i april øver vi ringridning hjemme på gården, frit fra hukommelsen er vi nok en 8 stykker samlet. Én af de andre rider ind i galgen, sætter hesten i galop og rejser sig i stigbøjlerne, og der lyder et knæk i hendes ene ankel. Den viser sig senere at være brækket.

Held i uheld

Sidst i maj skulle hun have været på hestelejr hos Lær Med Heste. En brækket ankel kommer aldrig belejligt for nogen, men jeg har mulighed for at købe hendes plads på lejren, og tager afsted på hestelejr.

Tænk sig, jeg skal blive 29år, før jeg kommer på mit livs første hestelejr ❤️

Kontakt

Jeg husker tydeligt den første dag på hestebanen, dages tema er “Kontakt”.

Baldur entrer hestebanen med mig fra jorden. Sådan var det virkeligt. Vi gik ind på banen, side om side, men vi var ikke sammen, der var absolut 0 kontakt imellem hest og menneske…

Den største tillidserklæring ❤️

I løbet af hestelejeren finder vi heldigvis hinanden, og vi får et virkeligt godt fundament lagt, for vores fælles fremtid ❤️

Hvor vi ingen kontakt havde på lejrens første dag, så rider jeg hjem på d. 4 dag, i rolig galop, for løse tøjler langs vejen, med en følelse af samhørighed.

I et års tid rider jeg Baldur, vi rider virkelig mange ture i skoven, og prøver også at ride med til ringridning i Høruphav og Sønderborg. Dressuren/ridebanen siger os ikke så meget, ture og horsemanship er det vi ånder for.

Ringrideroptog i Høruphav

Desværre får jeg en psykisk dårlig periode, og kontakten til Baldur og hans ejere glider ud, de andre der rider Baldur får for lange ben, og Baldur bliver solgt.

Savnet

My one and only

Jeg savner stadig Baldur helt enormt meget. Hvis der er én hest i livet der er “The one and only”, så er Baldur min ❤️

Hvis han en dag kommer til salg, så håber og ønsker jeg at det er tidspunkt hvor det giver mening at han kan blive min ❤️ Jeg vil elske at ride ture på ham igen, og han vil være helt perfekt som læremester til Linus ❤️